Kontakt

Jag har deltagit i debatter i såväl radio som TV.

Jag håller även regelbundet föredrag om frågan.

Är du eller din organisation också intresserad av ett föredrag, kontakta mig på mona@monanilsson.se eller telefon 08-560 516 02.

Du kan även skriva ett meddelande nedan.

Responses

 1. Hej Lars
  Pröva att kontakta http://www.rtk.se

  hälsningar
  Mona

 2. Tack snälla för dina ord

  Hälsningar
  Mona

 3. Hej Mona Nilsson!
  Tack ATT DU FINNS och EXTRA STORT OCH VARMASTE TACK till fantastiska Dig Mona som idogt och kunnigt och sanningssökande tagit fram alla fakta i ”målet” mot dessa Giganter som vill ansvarslöst sälja oss en livsfarlig teknik utan verkliga restriktioner som skulle värna den sårbara teknikanvändaren och särskilt de unga aningslösa ”trygga” i sin okunskap och svikna av storkapitalet!
  Jag råkade se halva intervjun med Dig i Kunskapskanalen och var mäkta imponerad och känner HELT med Dig Mona – både en bubblande ilsken vrede som vill SKYDDA alla vilseförda mobilkonsumenter och en STOR STOR DJUP sorg över att det ”goda” SAMHÄLLET och DEMOKRATIN inte förmår skydda våra barn mot denna smygande mobil-hjärn-tumörs-tragedin i miljonklass i den alltmer trådlösa mobilanvändande globala marknaden! Tack än en gång för DIN enastående INSATS och sänder en uppmuntrande kram av STOR TACKSAMHET till Underbara Dig Mona Nilsson och hela Din familj som står och stått bakom Dig alla dessa intensiva fakta-granskande-år Du arbetat med insikt som säkert varit ensamt och tungt och svårt att bära! Vänligaste hälsningar från Charl Mellin boendes strax utanför huvudstaden!

  • Tack snälla Charl för dina vackra formuleringar och vänliga ord som värmer och som betyder mycket för mig.

   Jag hoppas vinden vänder snart så att människor och våra barn kan få leva ett friskt liv och att vi får ha en frisk natur. Jag känner stor sorg över alla offer som de i makten tyvärr kräver som ”bevis”.

   Varma hälsningar
   Mona

 4. Jag är författare till en lärobok för gymnasiet Arbetsmiljö och säkerhet. Jag har ändå från första upplagan skrivit mycket om elöverkänslighet, vad alla våra apparater betyder för arbetsmiljön osv. Jag har haft med din bok Spelet om 3G i Litteraturlistan redan tidigigare. Nu håller jag på att uppdatera inför nytryck och hittade din nya bok, som åker in under Litteratur. Jag vill också byt ut gammal text inne i boken och göra en faktaruta om hälsoriskerna med mobiltelefoner. Jag vill att du granskar texten härnedan och ger ditt OK att jag skriver så. Boken heter alltså Arbetsmiljö och säkerhet, Bonnier Utbildning. Senaste upplagan 2009.
  Med många hälsningar Hild Lorentzi. Avvaktar ditt svar innan jag skickar in manus i nästa vecka.

  Inga hälsorisker med mobiltelefoner?
  Göran Karlsson, grundaren av lågprisvaruhuset GeKås i Ullared, fick diagnosen hjärntumör år 2004 efter flitigt användande av mobiltelefoner och misstänkte själv att tumören var ett resultat av för mycket mobilstrålning. Han avled ett halvår senare.
  Frilansjournalisten och författaren Mona Nilsson har länge studerat riskerna med vårt trådlösa samhälle och skrivit två böcker i ämnet. /se litteraturlistan/ Hon slår fast att de myndigheter som har ansvar för att skydda människor från strålningsrisker verkar helt ointresserade av folks upplevelser och erfarenheter. Dessutom avfärdar de forskning som visar på riskerna.
  Enligt den senaste rapporten från Strålskyddsmyndigheten finns det inga hälsorisker med att använda mobiltelefon. Man presenterar en rad studier som visar att mobilanvändandet inte har några effekter på hälsan
  Mona Nilsson säger att studier som visar på risker utelämnas helt i rapporten. T ex har 15 studier som påvisat negativa effekter på fortplantningsförmågan inte tagits med. Samma experter sitter på alla expertstolar och mobilindustrin finansierar en stor del av forskningen, säger hon. Är man oinsatt verkar allt seriöst, men skrapar man på ytan framträder ett grovt bedrägeri. Sök rapporten på http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se
  Läs fler inlägg om mobiltelefoni i tidningen 2000-talets Vetenskap nr 4 2010, http://www.2000talsvetenskap.nu och på http://www.epochtimes.se/articles/

 5. Jag såg dig på TV i morse.
  Tack för ditt arbete.
  Ja tycker mycket om det du göra – tyvärr svenskarna är lite naive ibland.
  (Jag är svensk medborgare!)
  Men stora pengar driver krafterna som är emot dig.
  Har du hittad någon att översätter boken till Engelska?
  Jag hålla på med oversättningar från engelska till svenska and skulle vilja gör detta. Inte jag men jag känner någon möjligen.
  Och jag har börjad med ett förlag, men du bestämmer vilket förlag som används.
  MVH
  John Slight
  Munka Ljungby

  • Hej John
   Jag har ännu ingen som översätter/ger ut boken på engelska.
   Jag har dessutom inte kontakt med förlag ännu – vilka tips har du?

   Du kan maila mig på mona@monanilsson.se
   telefon 08-56051602

   Vänliga hälsningar
   Mona

 6. Hej Mona! Vet du om att de symtom du säger beskrivits ”ända sedan 1960-talet” beskrevs redan 1869 och då betecknades ”neurasteni”? Ända sedan dess har dessa patienter funnits inom sjukvården. Samma mix av symtom har beskrivits hos krigsveteraner efter båda världskrigen, växeltelefonister i telefonins barndom, de som arbetade med självkopierande papper på 70-80-talet, de som satt länge framför de första datorerna, de som bodde i sjuka hus, de som fått diagnosen traumatiskt stressyndrom, de som blev utsatta för olika kemikalier i arbetet. Vad är det som gör att du hävdar att det är just den ”mänskligt tillverkade” elektromagnetiska strålningen som är orsaken? Den fanns ju knappt före andra världskriget.

  • Hej Ingrid,
   Du har missförstått vad jag sagt: jag har självfallet aldrig hävdat att det enbart är elektromagnetisk strålning som kan orsaka sömnproblem, huvudvärk, tinnitus, hjärtarrytmier, eksem mm. Jag redovisar att mikrovågor orsakar dessa symtom och att östeuropeiska forskare beskrivit denna symtombild som mikrovågssyndromet sedan 60- och 70-talet.

   mvh
   Mona

 7. Hej !

  Jag ”råkade” skriva ett inlägg, som berör ditt intresseområde på denna länk:
  http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/ytterligare_vof_länkar
  Du vet förmodligen mer om vof och industrin än jag redogjorde för i inlägget.(Skrivet av Helge den 05 december, 2010 kl. 23:21 #

  I fall du är intresserad.

 8. Tack för ditt engagemang, såg dig på TV och tyckte du var så kunnig, påläst och modig. Stor kram till dig!

 9. Hej Mona,
  Håller på och läser din senast bok och man kan ju inte bli annat är upprörd. Man önskar man kunde skrika ut sin ilska… så länge pengar styr vår värld så fallerar hela mänskligheten men så länge det går bra på börsen så vad gör några människors liv till eller från… usch!!
  Hejar verkligen på dig och håller fullständigt med dig. Senaste inlägget om cancer är ju helt riktigt. Rosa bandet kampanjer – vad är egentligen det?? Pengar rätt ner i fickan på dem som ”styr” i alla fall.
  Vet du om det är sant att Sverige har den högsta procenten av cancerfall i hela världen?

 10. Tack för det fantastiska arbete du utför. Jag beundrar dig och önskar dig all
  välgång.
  Följer ditt arbete uppmärksamt och hoppas på att förnuftet och omdömet kan få
  växa och tillta under den nya året.

  Mina bästa hälsningar
  Elisabeth Appelblad

 11. Varför fungerar inte http://www.monanilsson.se ?

  Annars, tack för all information !
  Jag har i alla år misstänkt att mobiltelefontekniken är
  ”för bra för att vara sann” – eller sund..
  Jag har en bakgrund inom elektronik och dataindustrin.

  mvh
  Anders Forsberg, 45
  stressad, utbränd, kroniskt trött

  • monanilsson.se är drabbad av översvämningarna i Köpenhamn. Servern skall emellertid inom kort vara återställd.

   Vänliga hälsningar
   Mona

 12. Hej Mona
  Såg du det jag skrev på kemikalie-bloggen om ”Jävig mobilexpert”
  http://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=18581

  Hoppas du eller nån annan kan bemöta den där nya techno-artikeln om foliehattar mm. Mvh/Monica


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: